Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaDrobnjak (Allium schoenophrasum) je grmiček, s številnimi pokončnimi, votlimi, temno zelenimi listi, ki poženejo iz podzemnih čebulic. Cevkasti listi in svetlo vijolični cvetovi imajo okus po čebuli ali česnu. Rastline uspevajo tudi v cvetličnih lončkih na okenskih policah.
Liste in cvetove režemo sveže po potrebi. Za zamrzovanje in sušenje režemo liste pred cvetenjem in jih dobro sesekljamo. Drobno sesekljan drobnjak je okusen dodatek mnogim jedem. Dodajamo ga solatam, krompirju, maslu, skutinim namazom, juham, svetlim omakam, jajčnim jedem, omletam, majonezi, mesnim nadevom in masi za pripravo kruhovih cmokov.
S svežim drobnjakom popestrimo različne hladne narezke. Dobro se ujema z drugimi svežimi zelišči. Drobnjak ne prenaša daljšega kuhanja. Najbolje, da ga potresemo po jedeh, tik preden jih serviramo. Vsi luki vsebujejo nekaj železa, veliko vitamina C in so blagi antibiotiki. Drobnjak vzpodbuja tek in lajša prebavo. Uživamo ga tudi kot blago odvajalo. Užitni cvetovi so okras solatam.
Končna višina: | do 70 cm | |
Velikost: | Q10-12 | |
Velikost lončka: | Q10-12 | |
Teža rastline: | 0.3 | |
Barva cvetov: | svetlo vijolična |