Facebook Prijava na e-novice Kontakt
Odjava
Prišlo je do napake.

sadika sadika

Hruška Pituralka / Valpina - ZA PEČT

Natisni
Hruška Pituralka / Valpina - ZA PEČT

Opis:

Hruška Pituralka Pituralka je stara, avtohtona sorta, ki divje uspeva na področju Goriških Brd in ožjega dela Vipavske doline. Drevo je srednje visoke rasti, odprte krošnje in cveti zadnji teden v aprilu. Produktivnost je velika, sadeže pa lahko obiramo konec oktobra ali v začetku novembra. Plod je majhen, karakteristične jabolčne oblike, premera 3 – 5 cm, tehta pa do največ 100 g. Kožica je tanka, nekoliko zrnate strukture in zelene do zeleno – rjave barve. Pecelj je srednje dolg, raven ali rahlo ukrivljen, vertikalno vsajen v plod. Meso je rumenkasto bele barve, trde konsistence in zrnate strukture. Okus surovega plodu je diskreten, termično obdelan plod pa razkrije čudovit medeni okus. Pituralke lahko shranjujemo več mesecev v primerno hladnem prostoru, porabiti pa jih moramo do sredine marca. Uživamo jih kuhane v vinu in sladkorju, pri čemer jim dodajo še kostanj in začimbe (cimet, klinčki), kuhane v sladkorni raztopini in postrežene s stopljeno čokolado ter pečene. Iz njih pripravljamo tudi sok in marmelado, jih sušimo in kandiramo.

Lastnosti

Končna višina:4-8 m Lega:sončna/polsončna
Velikost plodov:drobni Prezimna:da
Prodajna višina:160-200 cm Čas obiranja:konec oktobra
Teža rastline:3kg Barva cvetov:bela
Barva plodov:zeleno rjava Meso:rumenokasto belo
Okus:diskreten, termično obdelan pa meden in zelo sladek Skladiščenje:do marca
Gnojenje:na 3 leta Obrezovanje:da
Čas obrezovanja:spomladi Samooplodna:da
Oblika rasti:drevesna

Navodila za sajenje

Sajenje hruške
Izdelek je na zalogi!

Izberite:

Cena:
14,99 €
Podlaga SEJANEC (do 8m)-puljena 1 letna - 14.99 €