Pomembno obvestilo:
Zaradi velikega navala naročil in zagotavljanja rokov dostave je dnevni nakup omejen na maksimalno število naročil, ki jih lahko obdelamo v enem dnevu. Ko bo limit dosežen bojo naročila za ta dan blokirana. Naročila se sprostijo naslednji koledarski dan. Dostavni rok je 5 do 10 delovnih dni. En dan pred dostavo dobite sms obvestilo o dostavi. Hvala za razumevanje.
Facebook Prijava na e-novice Kontakt
Odjava
Prišlo je do napake.

sadika sadika

Dišavnica Abrašica - cola kraut / laški smilj

Natisni
Dišavnica Abrašica - cola kraut / laški smilj

Opis:

Abrašica ali Cola kraut (Artemisia abrotanum) je zdravilna rastlina iz rodu pelina, ki je trajnica, visoka do 1 metra, izvira pa iz osrednje Azije. Listi abrašice so suličasti, po zgornji strani goli, po spodnji pa poraščeni s kratkimi, gostimi sivimi dlačicami. Rastlina cveti od avgusta do oktobra, njeni cvetovi pa so bledo rumeni okrogli koški. Steblo je pokončno. Celotna rastlina ima vonj po citronki in je izjemno grenkega okusa. Lističi imajo močan okus po Coca-Coli. V ljudskem zdravilstvu so pripravke iz abrašice uporabljali pri prebavnih motnjah, pri želodčnem in črevesnem katarju, pri vnetjih in okužbah. Poleg tega pospešuje izločanje pota in seča.

Pomaga tudi proti slabokrvnosti, kašlju, pomanjkanju apetita in driski. Zunanje se uporablja tudi za obkladke pri udarninah in ozeblinah. Iz abrašice so nekoč pridobivali tudi rumeno barvilo za barvanje volne, rastlino samo pa za odganjanje moljev.

Izberite:

Cena:
3,99 €

Lastnosti

Končna višina:do 100 cm Velikost:Q10-12
Velikost lončka:Q10-12 Teža rastline:0.3
Čas cvetenja:avgust - september Barva cvetov:svetlo rumena
Izdelek je na zalogi!
- 3.99 €