Facebook Prijava na e-novice Kontakt
Odjava
Prišlo je do napake.

sadika sadika

Sobna smreka (Araucaria heterophylla)

Natisni
Sobna smreka (Araucaria heterophylla)

Opis:

Sobna smreka (Araucaria heterophylla) je poznana pod mnogimi imeni. Ena izmed teh imen so: Avstralski bor, Živo božično drevo, Norfolški bor, Polinezijski bor ali Trikotno drevo. Sobna smreka izhaja iz otoka Norfolk v Tihem oceanu, zato jo pri nas gojimo kot sobno rastlino. Araucaria heterophylla ima prečudovito piramidasto obliko, s široko razporejenimi petimi vejami v vsaki vrsti. Veje so simetrično razporejene v vodoravnih vrstah. Sobna smreka ima najraje dopoldanske sončne lege z dovolj prostora za svojo rast. Potrebno jo je redno zalivati in gnojiti s tekočimi gnojili za iglavce ali zelene sobne rastline. Iglice sobne smreke so zelene barve, obrnjene navzven in mehko bodeče. Lubje je temno rjavo, smolnato in grobo na otip. Najraje ima temperaturo med 22 in 26 C. 

Sobna smreka (Araucaria heterophylla) lahko zunaj prezimi na sredozemskem podnebju, kjer lahko raste na prostem. V tem primeru v višino doseže med 18 in 30m, v širino pa med 3,5 in 20 m. 

Izdelek je na zalogi!

Izberite:

Cena:
15,99 €

Lastnosti

Zemlja:primerna za vse dobro odcedne zemlje, tudi kisla tla Končna višina:kot sobna rastlina: 2,5 - 3 m, kot zunanja rastlina: do 30 m
Lega:sončna/polsončna Prezimna:ne (do +5 C)
Prodajna višina:40-60 cm Velikost lončka:Q14
Gnojenje:po potrebi Odporna:da (na jelene, sol in veter)
Oblika rasti:drevesna

Navodila za sajenje

Sajenje ciprese
Sadika v loncu (1-2 letna) - 15.99 €