Facebook Prijava na e-novice Kontakt
Odjava
Prišlo je do napake.

sadika sadika

Tobak Virginia Gold (Nicotiana tobacum)

Natisni
Tobak Virginia Gold (Nicotiana tobacum)

Opis:

Tobak Virginia Gold je sorta tobaka za kajenje. Zanj je značilno, da vsebuje majhno količino katrana in škodljivih smol. Sorta Virginia Gold ima sladek okus in sadno aromo. Njegovi listi so obrnjeni navzgor in ovalne oblike. Barva listov je bledo zelena.

Pri sajenju sadik je potrebno tobaku dodati gnojila, ki vsebujejo več dušika, ki ga rastlina potrebuje za kakovostno letino.

Pri zalivanju je potrebno paziti, da tla niso preveč mokra, saj lahko steblo in korenine zgnijejo. Na 100m2 lahko raste približno 25 rastlin tobaka. Na enem grmu bo ob dobri letini za obiranje primernih 20-25 listov, dolgih do 35 cm.

Tobak Virginia Gold lahko začnemo pobirati, ko listi na rastlinah porumenijo. Pomembno je, da začnemo rastline obirati od spodnjega nivoja rastline proti vrhu, saj se tako izognemo poškodbam na rastlini.  Nabrane liste pustimo v senci 12 ur, da se posušijo. Nato jih nanizamo na vrvico, kjer se dokončno posušijo. Ko so listi popolnoma suhi jih narežemo na tanke trakce (2mm) in jih damo v steklene kozarce. Kozarce nato za 30 minut postavimo v pečico na najnižji nivo. Zaradi vročega proceca fermentiranja tobak pridobi sladek okus.

Izdelek je na zalogi!

Izberite:

Cena:
3,99 €

Lastnosti

Končna višina:do 150 cm Lega:sončna / polsončna
Velikost lončka:Q10 Barva cvetov:roza
Okus:primerljiv z GOLD serijami cigaretov Oblika rasti:grmasta
1 sadika v lončku Q10 - 3.99 €