Radič Palla rossa 2 je zgodnji radič, ki oblikuje rdečo okroglo glavico. Prezgodnja setev uide v cvet. Je občutljiv na mraz. Zahteva prvovrstno vrtno zemljo. Je odličnega...
Radič Palla rossa 4 je glavnati radič z zelenkastimi rjavo rdečimi okroglimi listi, ki odlično prezimi. Prezgodnja setev uide v cvet. Je odličnega okusa in njegove grenke...
Radič Pan di Zucchero oblikuje podolgovato glavico z kompaktnim osrčjem. Prezgodnja setev uide v cvet. Zahteva prvovrstno vrtno zemljo. Predstavlja izdatno in dragoceno...
Radič Solkanski je avtohtona slovenska sorta, ki izvira iz okolice Solkana. Primeren je za siljenje in za svežo zelo zgodnjo spomladansko solato. Rozete so krhke, ne grenijo...
Radič variegata di Castelfranco je izdatna in sveža solata od poletja do pomladi. Ima svetlo zelene, gladke in nežne liste, ki se dobro obraščajo. Po redčenju razvije zelene,...
Radič Verona je sorta radiča, pri katerem (z zaporedno setvijo od III. do VIII) imamo celo poletje na voljo sveže zelene liste. Jeseni listi pordečijo in oblikujejo...
Radič Radič Zuccherina di Trieste ali Tržaški solatnik je radič rezivec, katerega okusne fine svetlo zelene liste režemo celo leto. Zelo dobro prezimi. Če korenine silimo,...
Rdeča pesa Bikores je srednje zgodnja pesa, ki ima srednje velike, pokončno okrogle gomolje izrazito temno rdeče barve brez kolobarjev. Redčenje je nujno: izpuljenke ob...
Rdeča pesa Cylindra je srednje zgodnja pesa, ki ima velike podolgovate gomolje temno rdeče barve. Redčenje je nujno: izpuljenke ob oblačnem vremenu presadimo ali pa jih kot...
Rdeča pesa Egiptovska- D'Egypte je nezahtevna, raste na polsenčni gredi. Srednje zgodnja, ploščato okrogla, temno rdeča s svetlimi kolobarji. Zelo zdravilen je sok iz...
Redkev zimska črna je črna, ploščato okrogla redkev z belim mesom ostrega okusa. Dozori v okoli 100 dnevih po setvi. Všeč so ji rahla in vlažna tla. V kolobarju jo sejemo za...
Redkvica Rodos je zelo zgodnja sorta redkvice. Redkvica Rodos je zelo rodna z velikimi okroglimi glavicami škrlatno rdeče barve. Primerna je za sajenje spomladi ter jeseni....
Redkvica Saxa je zgodnja, srednje velika, okrogla, škrlatno rdeča redkvica. Od pomladi do jeseni uživamo sveže redkvice kot presno hrano k pivu, kruhu, siru; obogatijo vsako...
Repa Kranjska podolgovata je novejša slovenska sorta. Koreni so podolgovati z rdeče vijoličasto glavo. Sorta kranjska podolgovata je priljubljena med vrtičkarji zaradi svoje...
Sladka koruza potrebuje dobro gnojena tla in dovolj vlage. Visoka je 160-180 cm in ima storže s sladkimi zrni, ki vsebujejo veliko beljakovin in vitaminov. Kot dobri...
Solata Atrakcija je zgodnja mehkolistna zelena glavnata solata s trdimi glavicami. Gre pozno v cvet. Pridelujemo jo tudi jeseni. Primerna za transport. Dobri sosedje:...
Solata Berivka je ena najbolj poznanih solat, ki jo sejemo v večkratnih zaporednih setvah v vrste in jo še mlado porežemo. Daje stalno svež, slasten in vitaminski pridelek od...
Solata Braziljanka-Brasiliana je poletna krhkolistna solata s čvrstimi rumeno zelenimi glavicami. Dobro prenaša poletno vročino in gre pozno v cvet. Potrebuje sončno lego in...
Solata glavnata Canasta je temno rdeča glavnata solata z nakodranimi listi. Naredi lepo, težko in veliko glavico. Za spomladansko, poletno in jesensko pridelavo. Sorta je...
Solata Dalmatinska ledenka je poletna krhkolistna solata s čvrstimi zelenimi glavicami z valovitim robom lista. Odlično prenaša poletno vročino in gre pozno v cvet. Posadimo...
Solata Leibacher Eis je poletna krhkolistna solata s čvrstimi rumeno zelenimi glavicami z nazobčanimi listi. Prenaša poletno vročino in gre pozno v cvet. Potrebuje...
Solata Leda je nova slovenska poletna krhkolistna solata s čvrstimi rumeno zelenimi glavicami z valovitimi in nazobčanimi listi. Prenaša poletno vročino in gre pozno v cvet....
Solata Ljubljanska ledenka je slovenska poletna krhkolistna solata s čvrstimi rumeno zelenimi glavicami z valovitimi in nazobčanimi listi. Prenaša poletno vročino in gre...
Solata Lollo Bionda in Lollo Rossa je berivka za okusne in barvite spomladanske solate. Sejemo jo v večkratnih zaporednih setvah v vrste in jo še mlado porežemo. Daje stalno...