Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaSladkorni trs (canna da zuccero) lahko gojimo tudi v hladnejšem podnebju, tako, da ga posadimo v posode. Sladkorni trs zdrži do temperature 5°C. Uspeva v dobro odcedni zemlji, potrebuje stalno vlago, vendar pa ne prenaša preveč vode. Paziti moramo, da se voda v loncu ne zadržuje. Da bo sladkorni trs bolje kopičil sladkor v času dozorevanja, moramo zalivanje rahlo zmanjšati. Idealna temperatura za gojenje je 25-30°C, zato ga spomladi ko mine možnost pozebe prestavimo na prosto. Sladkorni trs zraste do 4 m višine na prostem, v loncih pa nekoliko manj. Sladkorni trs ima votla stebla in imajo premer od 3-5 cm, vsebujejo sirupasto tekočino iz katere pridobimo sladkor. Sladkorni trs ima dolge suličaste liste. Sladkorni trs ima cvetove podobne ovsu in dosežejo višino tudi do 90 cm.Uporabimo jih lahko tudi kot dekoracijo. Sladkorni trs lahko uporabljamo za pridelavo sladkorja ali sirupa, lahko pa ga posadimo kot okrasno rastlino, saj je zaradi svoje bujne rasti ustvari naravno zaveso. Sladkorni trs najbolje uspeva na sončni strani. V obdobju rasti mu dodajamo gnojila z visoko vsebnostjo dušika, lahko je tekoče gnojilo za zelene rastline. Sladkorni trs lahko obrezujemo tako, da odstranimo odmrle in poškodovane liste, ki jih lahko uporabimo tudi kot zastirko. Sadimo ga v lonec višine vsaj 35cm in širine od 20-50 cm. Sladkorni trs presadimo, ko korenine postanejo utesnjene, najbolje pa je vsako leto zamenjati zemljo. Sladkorni trs dozori v enem letu, najbolj sladek del pa je na dnu stebla. Sladkorni trs za stiskanje sirupa porežemo jeseni pred zmrzaljo.
| Zemlja: | primerna za vse dobro odcedne zemlje | |
| Končna višina: | 4 m | |
| Lega: | sončna | |
| Voda: | zmerno | |
| Prezimna: | ne ( do 5°C) | |
| Prodajna višina: | 30-50 cm | |
| Čas obiranja: | jeseni | |
| Gnojenje: | da | |
| Obrezovanje: | da | |
| Oblika rasti: | grmasta | 
 
                         
                                            