Česen Ptujski jesenski naredi večje glave z manj številnimi stroki, ki imajo belo meso. Ima srednje močan okus in ne greni. Je zelo zgoden in ga lahko pobiramo že konec...
Biserna čebulica Pompei je zgodnja (70-80 dni) ploščato okrogla in drobna čebulica bele barve. Meso je belo in sladko. Primerna je tudi za vlaganje. Za pridelovanje malih,...
Čebula Belokranjka je zelo priljubljena čebula v Beli krajini, po kateri je tudi dobila ime. Je značilne, za čebulo manj pogoste, podolgovate oblike, vendar je čebulni krožec...
Čebula Holandska rumena razvije ploščate čebule z rumeno rjavimi ovojnimi listi in belimi mesnatimi listi. Ni slovenska sorta, čeprav je pri nas skoraj že udomačena. V...
Čebula Ptujska rdeča je najbolj znana slovenska avtohotna sorta. Čebula je ploščato okrogla, luskolisti so rjavi, rahlo rožnati, meso pa belo z rdečkastim nadihom. Zelo dobro...
Čebula Stoletna je sorodnica čebule, vendar ne razvije čebul in ima votle liste in votlo belo »steblo«. Nepogrešljiva v azijski kuhinji. Odlična kot dodatek k solatam. Tudi...
Por Carentan ima srednje dolg obeljen del stebla, katerega z globljo saditvijo podaljšamo. Preživi tudi ostre zime in zdrži na prostem do pomladi. Všeč so mu ilovnato peščena...
Por Domači dolgi je pozna jesenska sorta, zelo okusna in kakovostna. Je občutljiv na mraz. Beli del stebla je zelo dolg (do 60 cm). Naj raste s korenčkom, ker se medsebojno...
Por Elefant ima srednje dolg obeljen del stebla, katerega z globljo saditvijo podaljšamo. Zgodnja sorta, primerna za jesensko pridelavo. V toplejših krajih prezimi. Všeč so...
Čebula Red Baron je čvrsta okrogla ter aromatična sorta čebule z rdečim in belim mesom. Sadimo jo lahko že od februarja do maja, saj je odprna na mraz. Čebula Red Baron...
Šalotka Biztro je sorta šalotke z zunanjimi luskolisti zlato rjavo rdeče barve in rahlo rdečim mesom. Ima odličen, nekoliko bolj blag okus in je zato zelo primerna za svežo...