Facebook Prijava na e-novice Kontakt
Odjava
Prišlo je do napake.

sadika sadika

Dišavnica Pelin/absint

Natisni
Dišavnica Pelin/absint

Opis:

Pelin (Artemisia absinthium) je 60 do 120 cm visoka rastlina, z aromatičnim vonjem in zelo grenkim okusom. Zdravilno učinkujejo listi in rumeno cvetoči poganjki, ki jih nabiramo ob koncu cvetenja, od sredine poletja do zgodnje jeseni.

Pravi pelin se uporablja za zdravljenje številnih obolenj. Dokazano zdravi slab apetit, slabo prebavo in težave z jetri ter žolčem. Pelin vsebuje grenko snov absintin in eterično olje s tujonom. Poleg tega, da je holagog in digestiv ima tudi antimikroben učinek, saj zavira rast nekaterih bakterij, zaradi grenkega absintina pa se v želodcu refleksno poveča izločanje kisline.

Pelina zaradi tujona ne smemo uporabljati v prevelikih količinah in v daljšem časovnem obdobju, ker lahko povzroča bruhanje, trebušne krče, glavobol, omotičnost in motnje centralnega živčnega sistema. Prav tako se uporaba odsvetuje nosečnicam in doječim materam. Pelin je ena izmed sestavin alkoholne pijače Absinth, zelenega grenkega likerja z okusom po janežu in z veliko vsebnostjo alkohola. Proizvodnja te pijače je danes v mnogih državah prepovedana.

Izdelka ni na zalogi!

Izberite:

Cena:
1,99 € 1,79 €

Lastnosti

Končna višina:60 - 120 cm Velikost:Q10-12
Velikost lončka:Q10-12 Teža rastline:0.3
Barva cvetov:rumena
1 sadika v lončku Q10 - 1.99 € / 1.79 €